Negyedi DimenzióNEGYEDIK DIMENZIÓ

Ismeretterjesztő magazinműsor

Koroknay Károly rendező ötlete alapján, Horváth Zoltán és Sós Tibor szerkesztők közreműködésével  1994 októberében indult útjára  a produkció a Szegedi Városi Televízióban. Az eredetileg ufómagazinnak tervezett műsor négy éven keresztül Magyarország legérdekesebb ufóeseteit  gyűjtötte össze havi egy órás élő műsorba. Talán ennek is köszönhető, hogy a program már az első év után is nagy népszerűségnek örvendett a városban.

Az idő múlásával, alkalmazkodva a tévénézők igényeihez, a tartalom is folyamatosan bővült. Így szélesedhetett a választék az ufó és parajelenségekhez sok esetben hozzátartozó egyéb tudományágakkal: (csillagászat, űrkutatás, fizika, pszichológia, egészségügy, ezoterika, tértechnológia, természetgyógyászat, stb). Végül  ennek is köszönhető, hogy a 4D az ezredfordulóra egy teljesen új arculattal állhatott elő, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a produkció mottója:

"A TUDOMÁNY LEGÚJABB ÉRDEKESSÉGEITŐL AZ UFÓKUTATÁSIG"

Az arculatváltáshoz hozzátartozott, hogy a műsor 2000-től  6 évig a szegedi Telin  Televízióban készült, jelenleg újra a Szegedi Városi Televízióban nézhető. Horváth Zoltán helyét  az ezredfordulótól Száraz Ferenc, a Rádió 88 munkatársa vette át. Végül a műsor 26 év és 312 adás után szűnt meg.


Magamról | Ufó esetek | Filmriportok | 4D | Kiadványok | Elérhetőségek